WAAROM EEN AMBULANCE MEDEWERKER STAGE IN HET BUITENLAND?
Dit is je kans om een ambulance medewerker stage te doen in een druk ziekenhuis met weinig middelen in een ontwikkelingsland.
Zowel paramedische als ambulancediensten zijn een luxe zijn van ontwikkelde landen. Daarom is jouw rol op de bestemmingen waar wij actief zijn meer gericht op spoedeisend hulp.
Op een ambulance medewerker stage in het buitenland zul je zien hoe lokale medewerkers bij noodgevallen handelen met beperkte middelen, leren hoe culturele kwesties van invloed zijn op de manier waarop zorg wordt verleend (op sommige bestemmingen is het gevoel van urgentie minder groot), en zal je behandelmethoden zien, zoals manueel intuberen, die je in Nederland nooit zult zien.
DE KLINISCHE ERVARING
Een stage ambulance medewerker in het buitenland draait om de uitdaging en het aannemen van een nieuwe houding ten aanzien van je vakgebied. Je zult bijvoorbeeld zien dat de ambulancediensten in Nederland een wonder zijn in vergelijking met de diensten die worden aangeboden op een aantal van onze bestemmingen (als zij die al aanbieden).
Dingen die je er kunt zien zijn onder andere:
- Geen spoedbehandeling ter plekke
- Beperkte middelen (vooral producten voor eenmalig gebruik)
- Manueel intuberen zonder pijnstilling
- Behandelingen uitgevoerd in drukke gangen
Je zult ook grote verschillen zien in de grondbeginselen van de paramedische zorg. Op de meeste van onze bestemmingen bestaat eerstelijnszorg bijvoorbeeld niet. Dit betekent dat sommige patiënten de SEH als huisartsenpost gebruiken, wat de spoedeisende zorg een stuk moeilijker maakt.
Je ziekenhuisstage loopt van maandag tot en met vrijdag, zodat je 's avonds en in het weekend de door jou gekozen bestemming kunt verkennen.
WAT IS INBEGREPEN?
Onze service is end-to-end, wat wil zeggen dat wij je voor, tijdens en na je ambulance medewerker stage in het buitenland ondersteunen. Dit begint vanaf het moment dat je contact met ons opneemt.
De service omvat alle onderdelen. Wij nemen je de zorg uit handen voor de planning van wat de reis van je leven zal worden.
Ook krijg je bij ons:
Een op maat gemaakte stage op de door jou gekozen afdeling | Uitgebreide reisvoorbereiding | 24/7 ondersteuningsteam ter plekke | Gecaterde privé-accommodatie| Luchthaventransfer bij aankomst
Aankomst is elke zondag, het hele jaar door, dus je kunt reizen wanneer het jou uitkomt. De stageduur is minimaal twee weken.
Voor een meer gedetailleerde stap-voor-stap handleiding over hoe onze service werkt, klik hier.
REISMOGELIJKHEDEN
Je klinische stage is de kern van je reis.
Maar, of je nu liever met een groep reist of alleen, weekendtrips zijn een absoluut hoogtepunt. Je hebt genoeg mogelijkheden voor avontuur. Ook zul je jezelf onderdompelen in de cultuur van je gastland.
WAAR MOET IK BEGINNEN?
Praat allereerst met ons team. Wij zijn hier om je vragen te beantwoorden, je te adviseren over welke bestemmingen het beste bij je interesses passen en om je stageplaats veilig te stellen als je er klaar voor bent.
Neem contact op via het korte aanvraagformulier.
Bestemmingen voor je Ambulance Medewerker stage
Ghana - Takoradi
Leer meer
Tijdens je ambulance medewerker stage in Ghana ligt je focus op hulp bij spoedeisende zorg. Je zult er veel zien: RTA, kankerachtige gezwellen, hernia’s, ectopieën, hypo- en hyperglycemie, ernstige diarree, stuipen, fracturen… In Ghana beïnvloeden sociale en culturele factoren de spoedeisende hulpverlening en is er op de SEH veel minder gevoel van spoed dan je thuis gewend bent. Door gebrek aan middelen in het ziekenhuis zul je creatief moeten zijn met het beperkte materiaal dat beschikbaar is.
Sri Lanka - Kandy
Leer meer
Je zult veel casussen en behandelingen zien op de afdeling Spoedeisende Hulp van je stageziekenhuis in Kandy. Sommige zullen bekend zijn, zoals verkeersongevallen, hartinfarcten, beroertes, maar andere zullen heel anders zijn, zoals slangenbeten. De afdeling heeft beperkte middelen, maar is druk, met tot wel 100 opgenomen patiënten per 24 uur. Je kunt ook toegang krijgen tot en ervaring opdoen met een aantal cross-over faciliteiten zoals MRI en röntgen.
Vietnam - Hue
Leer meer
Breng tijdens je stage in Vietnam tijd door op de SEH van ons academisch partnerziekenhuis. Je zult er gevallen van RTA en trauma tegenkomen en tropische ziekten als malaria en dengue-koorts. Veel patiënten komen vanuit de meest landelijke gedeelten van Vietnam, wat voor een gemengde patiëntengroep zorgt. Hier ervaar je hoe moderne behandelwijzen gecombineerd worden met eeuwenoude tradities.
Filipijnen - Iloilo
Leer meer
Tijdens je ambulance medewerker stage op de Filipijnen breng je tijd door op de SEH, de spoedafdeling van Verloskunde & Gynaecologie en Chirurgie. De SEH is de algemene spoedeisende hulp-afdeling voor het hele eiland. Je zult er grote verschillen zien in zowel behandelwijzen als beschikbare middelen, zoals handmatige intubatie en een gebrek aan anesthesie. Patiënten gaan er in een later stadium naar het ziekenhuis dan je gewend bent en familieleden nemen een verrassend groot deel van de patiëntenzorg op zich, zoals bijvoorbeeld het bedienen van een beademingszak. Qua gevallen kom je hier onder andere ademhalingsproblemen, buikgriep, brandwonden, rabiës, hernia’s en hyperglycemie tegen.
Tanzania - Dar es Salaam
Leer meer
In Dar es Salaam kun je ervaring opdoen op de SEH, bij Chirurgie of op beide afdelingen. Je stage is in een nationaal verwijzingingsziekenhuis waar zich de belangrijkste SEH-afdeling van stad bevindt. De gevallen die je hier aantreft zijn dan ook vaak ernstig. Omdat dit in Tanzania de enige afdeling is in zijn soort, leggen patiënten soms honderden kilometers af voor een consult, zelfs in spoedgevallen. Je zult veel verschillende aandoeningen zien: sepsis met multi-orgaanfalen, ARDS, cerebrale malaria, stofwisselingsziekten, polytrauma, stomp en penetrerende trauma’s komen allemaal voorbij.
Nepal - Kathmandu
Leer meer
In Kathmandu zul je aanzienlijke verschillen zien in de meest fundamentele aspecten van zorg. Denk aan privacygebrek van patiënten, gebrek aan controle op kruisbesmetting en zelfs de manier waarop routinehandelingen worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het manueel intuberen zonder anesthesie. Op de drukke SEH-afdeling zul je zien hoe de mate waarin patiënten en families in staat zijn om voor behandelingen te betalen, van grote invloed is op de manier waarop aandoeningen worden gediagnosticeerd en behandeld.
"The constant practice in a resource-limited environment helped solidify these skills in a way that theoretical learning alone couldn’t achieve".
Jaabir Booly, University of Hertfordshire 2024
Lees Meer"My uni doesn’t offer an elective as part of my degree. I’d always been really interested in healthcare abroad, so it seemed too much of a good opportunity to miss out on."
Georgia Brailsford, University of Lincoln 2022
Lees Meer"The hospital team were so welcoming. The ED is a fast paced environment, you definitely get more opportunities if you’re proactive".
Devon Mitchell-McCann , Bradford University 2022
Lees Meer"A man came in quite poorly. He was really delirious and obviously needed oxygen. But the family couldn’t afford it, so he didn’t get it."
Emily Wyre, University of Brighton 2021
Lees MeerWAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD ambulance medewerker STAGE?
De voordelen van onze gezondheidszorg stages zijn o.a.:
- Je breidt je klinische kennis en skill set uit
- Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker
- Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers Link Blue Light
- Je reist
- Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
- Je scherpt je communicatie skills aan
WELKE GEZONDHEIDSZORG STUDIES KOMEN IN AANMERKING VOOR EEN WORK THE WORLD STAGE?
Work the World organiseert begeleide stages voor de volgende studies: 1. Verpleegkunde 2. Geneeskunde 3. Verloskunde 4. Fysiotherapie 5. Radiografie (MBRT) 6. Farmacie 7. Tandheelkunde 8. Ergotherapie
Wat kost een Work the World gezondheidszorg stage gemiddeld?
De registratiekosten voor alle bestemmingen bedraagt €350. Prijzen zijn verder afhankelijk van hoe lang je wilt gaan en welke bestemming je kiest.
Hoe lang duurt een Work the World stage?
De stageduur varieert van minimaal1 tot maximaal 12 weken. Meer informatie hierover kun je vinden op onze Prijzen pagina.
Wat bieden onze gezondheidszorg stages?
Een Work the World stage biedt je de kans om een klinische stage te volgen in een ontwikkelingsland. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet er ongebruikelijke behandelmethoden en vergevorderde aandoeningen. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waarop je mee wilt lopen. Meer informatie vind je hier.